PRZYJDŹ NA SZKOLENIE I ZAINWESTUJ W SWOJĄ WITALNOŚĆ!

Troska o zdrowie „ciała i ducha” pracowników jest najtańszym i skutecznym sposobem zapewnienia ich zaangażowania, inicjatywy i wydajności. Bagatelizowanie zjawiska stresu i wypalenia zawodowego w pracy o dużym obciążeniu, może skutkować wypaleniem fizjologicznym, jak i energetycznym, co przekłada się na obniżenie bariery immunologicznej człowieka, a nawet utratę zdolności do pracy. Jeżeli jednak ludzie przychodzą do pracy z poczuciem, że tu mogą budować źródła swojego szczęścia, to pracują uczciwie i wydajnie, popełniają mniej błędów. Są lojalni wobec firmy i myślą o jej perspektywicznym rozwoju. I wtedy mają poczucie, że ich praca i życie mają sens. 

Wybitny polski profesor w dziedzinie organizacji i zarządzania Andrzej Jacek Blikle napisał w swojej książce „Doktryna jakości”, o tym, że realizowanie wartości społecznych, to najkrótsza droga do gospodarczej skuteczności przedsiębiorstwa. Społeczny wymiar organizacji wyraża się między innymi w trosce o zdrowie zarówno pracodawcy, jak i pracownika. Wypalenie zawodowe i stres przestały być prywatnymi problemami ludzi w przedsiębiorstwie, gdyż wywołują negatywne skutki ekonomiczne wpływające na funkcjonowanie każdej firmy. Ignorowanie problemu stresu i wypalenia zawodowego jest równoznaczne ze zgodą na stałe ponoszenie coraz większych kosztów.

 

 

MODUŁ I . ŻYWIENIE A TWOJA EFEKTYWNOŚĆ I KREATYWNOŚĆ 

  • Czym jest odżywianie – budowanie siebie poprzez przyjmowanie świata zewnętrznego.
  • Odżywianie na poziomie ciała i umysłu – pokarm fizyczny tworzy nasze ciało, informacje umysłowe budują nasz światopogląd.
  • Odżywianie zindywidualizowane, sezonowe i lokalne.
  • Produkty przetworzone i nieprzetworzone.
  • Zdrowy rozsądek – czym odżywiali się nasi przodkowie oraz inne tradycyjne społeczności (co spożywano zawsze, a czego nigdy nie jedzono).
  • Fizjologia trawienia – co i jak jeść, by zachować ogień trawienny.
  • Woda i nawodnienie – jak zachować właściwe nawodnienie organizmu nie tylko z pomocą płynów, ale również wodnistych pokarmów i tłuszczu.
  • Zboża – czy spożywać, które spożywać, jak spożywać.
  • Bakterie jelitowe i pokarmy fermentowane – czym jest mikrobiota i jakie pełni funkcje w organizmie, jak dbać o bakterie jelitowe.
  • Komponowanie posiłku.
  • Używki.

 

MODUŁ II. AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA I KLIMATOTERAPIA

  • Ruch i jego znaczenie dla efektywności pracy – skrajności: brak ruchu i nadmierna aktywność fizyczna.
  • Natura – do czego potrzebny nam kontakt z naturą: słońce i światło, ziemia i uziemianie.
  • Aktywność seksualna – korzyści zdrowotne.

 

MODUŁ III. RÓWNOWAGA EMOCJONALNA 

  • Higieniczna praca – potrzeba odpoczynku, częstotliwość urlopów, sen i praca nocna,
  • Emocje – pozytywne, negatywne, co oznacza równowaga emocjonalna, jak ją osiągnąć. Emocje jako przyczyna chorób.
  • Techniki odstresowujące (medytacja, techniki oddechowe, terapie punktowe)
  • Zdrowe i naturalne starzenie się.

 

PROWADZĄCY

 

DR MAŁGORZATA MOLENDA

Doktor nauk o zdrowiu, fizjoterapeutka, specjalistka medycyny chińskiej oraz dyplomowana fitoterapeutka. Ukończyła studia z zakresu fizjoterapii oraz studia doktoranckie na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach, uzyskując tytuł doktora nauk o zdrowiu. Magister ekonomii Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Magister lingwistyki stosowanej, tłumacz języka angielskiego i rosyjskiego – Instytut Lingwistyki Stosowanej, Uniwersytet Warszawski. Odbyła studia w Wielkiej Brytanii na University of Hertfordshire w Hatfield. Ukończyła trzyletnią szkołę akupunktury tradycyjnej, obecnie studiuje zaawansowaną akupunkturę klasyczną u dr Jeffreya Yuena i jego uczennicy, autorki podręczników do akupunktury dla zaawansowanych: Ann Cecil-Sterman.

 

 

 

 

DR MARIUSZ MOLENDA

Doktor nauk o zdrowiu, fizjoterapeuta, dyplomowany osteopata (D.O.) i specjalista medycyny chińskiej. Ukończył Warszawski Uniwersytet Medyczny, Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach oraz elitarną uczelnię European School of Osteopathy (Wielka Brytania). Ukończył studia doktoranckie na Śląskim Uniwersytecie Medycznym, uzyskując tytuł doktora nauk o zdrowiu. Ukończył trzyletnią szkołę akupunktury tradycyjnej, obecnie studiuje zaawansowaną akupunkturę klasyczną u dr Jeffreya Yuena i jego uczennicy, autorki podręczników do akupunktury dla zaawansowanych: Ann Cecil-Sterman. Absolwent Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach – magister informatyki w zarządzaniu i marketingu.

 

 

 

 

Termin szkolenia: 21.09.2019 r.
Czas trwanie: 8 h szkoleniowych
​Cena: 649,00 zł brutto

 

ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE